SEO, yeni başlayanlar için hala birçok sır saklıyor. İleri düzey kullanıcıların bile çevrimiçi pazarlama dünyasında neler olduğu konusunda, sürekli güncel olması gerekiyor.
Az ya da çok bilinen konularla birlikte birçok SEO gerçeği ve istatistiği var. Yapmaya çalıştığımız şey, arama motoru pazarına yeni bir perspektiften bakmanızı sağlayacak şaşırtıcı SEO gerçeklerinin bir listesini oluşturmak. Bu, bir SEO istatistikleri koleksiyonu değildir. Bu, SEO‘nuzu ve genel çevrimiçi pazarlama stratejinizi geliştirmenize yardımcı olacak SEO gerçeklerinin bir listesidir…
1)En Üst Sıradaki Pozisyonlar Çok Daha Fazla Facebook Etkinliğine Sahiptir
2)Yinelenen İçerik Sizi Cezalandırmaz
3)En Popüler 10 Siteden Sadece 2’si İçerik Siteleridir
4)Görüntülerde Nesne Algılama Güçlü Bir Sıralama Sinyalidir
5)Seyahat Süresi Google’ın Sıralaması İçin Bir Ölçüdür
6)Zengin Snippet’lerin Sıralamalarınız Üzerinde Doğrudan Etkisi Yok
7)Ana Sayfanızdaki Bir Video, Google’ın 1. Sayfasında Görünme Şansınızı İki Katına Çıkarır
8)Google, Sonuçların Kalitesini Belirleyecek Arama Değerlendiricilerine Sahiptir
9)Google Etkinlikleri Popülerliğe Göre Sıralıyor
10)Tüm Arama Motorları Bağlantıları Sıralama Faktörü Olarak Kullanmıyor
Paylaşımların, yorumların, beğenilerin, vb.’nin genel olarak SEO üzerindeki etkisi hakkında çok fazla gizem ve vızıltı var. Sürekli bir soru çıkıyor: Sosyal sinyaller bir sıralama faktörü mü? Size kesin olarak şunu söyleyebiliriz ki Herhangi bir nedensellik çıkarımı yapılmasa da, Facebook’ta daha fazla bulunma, arama listesinde daha yüksek bir sıralama ile açıkça ilişkilidir.
Yinelenen içerik, çoğu insanın düşündüğü gibi SEO’ya her zaman zarar vermez. Google, içeriğinizin benzersiz olmadığını fark etmesi ceza olarak adlandırılmaz
Web sitelerinin neden popüler olduğunu anlamaya çalışırsak, bir noktaya kadar içerik pazarlamanın da stratejilerinin bir parçası olduğunu fark edeceğiz. Ancak gerçeklerin bize kanıtladığı şey, oradaki en seçkin sitelerin içerikten önce toplulukları, araçları ve etkileşimli platformları yerleştirdiğidir.
Google’ın resimlerdeki nesneleri tanıyacak kadar akıllı olduğunu bildiğiniz kadar nesne tanımanın artık herhangi bir işletmeyi etkileyebilecek bir sıralama sinyali olduğunu da bilmeniz gerekir.
Bir kişinin bir yere ulaşmak için geçtiği seyahat süresi bir sıralama faktörüdür. Seyahat süresi, yerel SEO ile bağlantılı gibi görünen ve “bir kişinin belirli bir yeri ziyaret etmek için yapmak isteyebileceği zaman yatırımı” olarak tanımlanan, Google tarafından yakın zamanda verilmiş bir patenttir. Bu nedenle, yakınlık sadece günlük hayatımızda değil, SERP lerde de önce gelir.
Zengin snippet’lerin bir arama listesine ek bilgi ekleme rolü vardır, ancak Google’a göre sıralamaları etkilemezler. Google, zengin snippet’lerin şu anda site sıralamaları üzerinde doğrudan bir etkisi olmadığını birkaç kez belirtti. Yani Google her şeyi söyledi. Görünüşe göre zengin snippet’ler sıralamalarımızı doğrudan etkilemiyor.
Bir video, ziyaretçilerinizi web sitenizde daha fazla tutmanıza yardımcı olabilir. Ve bu, arama motorları tarafından bir sıralama faktörü olarak görülecektir. Ziyaretçilerin videoyu içeren sayfayı sosyal medyada paylaşma olasılığını da göz önünde bulundurmalıyız ve bu, bunu fark eden kullanıcılardan gelen link alma olasılığını artıracaktır. Yani kesinlikle SEO’nuza değer katacaktır.
Google tarafından web sitelerini sıralamak için birçok algoritma kullanıldığını biliyor olabilirsiniz. Google’ın arama sonuçlarının kalitesini değerlendirmek için yaklaşık 40.000 hassas değerlendirme yapan kişileri işe aldığını öğrenince şaşırabilirsiniz. Bu arama değerlendiricileri, çeşitli aramalar için sonuçların kalitesini belirlemelidir. Bunu takiben, motorun çok yaygın olmayan dillerde gelen içeriklere de ceza uygulayabileceğini düşünebiliriz. Şu an için Google’ın tahminlerine göre Penguen algoritması İngilizce arama sorgularının yaklaşık %3,1’ini, Almanca, Çince ve Arapça gibi dillerdeki sorguların yaklaşık %3’ünü etkiliyor. Bu eğitimli uzmanlar, daha fazla dilde istenmeyen postaları yakalayabilir ve bu nedenle genel sıralamaları etkileyebilir.
Google’a verilen bir başka patente göre, arama motorunun yakın zamanda etkinlikleri, etkinlik sayfalarına yönlendirilen gelen bağlantıların sayısını dikkate almak yerine popülerliğe göre sıralayacak gibi görünüyor. Bu patentin arkasındaki fikir, aynı bölgede veya aynı zamanda birçok etkinlik olabileceğinden, bunlarla ilgilenen kişilerin katılacakları etkinliği seçmenin zor olabileceğini düşünmeleridir.
Google, web sitelerini bağlantılar yerine gerçeklere göre sıralamak istiyor gibi görünüyor. New Scientist’in görüşüne göre; Google kaliteyi bağlantılar yerine gerçeklerle ölçerse, bir alanın güvenilirliğinin sıralamada yükselmesine yardımcı olabileceği anlamına gelir.